Op Expeditie voor meer betrokken en verbonden buurten

Het VSBfonds wil graag een bijdrage leveren aan het versterken van de kracht die van burgerinitiatieven uit kan gaan, Hoe? Door bewonersinitiatieven en welzijnsorganisaties te inspireren met goede voorbeelden van goede onderlinge samenwerking. Een goede samenwerking tussen bewoners en welzijnsmedewerkers kan bijdragen aan sterke buurten en krachtige gemeenschappen. Belangrijk, want talloze onderzoeken laten zien dat juist gemeenschapskracht bijdraagt aan het voorkomen en aanpakken van maatschappelijke vraagstukken. Het vergroot de kansen van kinderen, de ervaren veiligheid, de gezondheid, versterkt de lokale economie en is de belangrijkste voorspeller voor een lang leven!

VSBfonds heeft vijf lokale coalities van welzijnsorganisaties en bewonersinitiatieven in staat gesteld om samen ‘op Expeditie te gaan’. Om samen te leren en hun samenspel in de buurten te verbeteren. Met als doel het gezamenlijk werken aan meer betrokken en verbonden buurten. De coalities leren ieder voor zich, maar ook met elkaar. Dat doen ze door ervaringen uit te wisselen onder professionele begeleiding. Samen met Birgit Oelkers en Kees Fortuin vormt Naar Daar het begeleidingsteam. Onze taak? We leggen de reiservaringen tijdens De Expeditie vast. En proberen er, met alle betrokkenen, betekenis aan te geven!

Wil je meer weten en/of dit traject volgen?
Ga dan regelmatig naar de website van Betrokken Buurten. Daar vind je onder andere ‘long reads’ over wat ons in het traject raakte, en een mooie podcastserie waarin we in een aantal korte edities de rode draad uit de ervaringen halen.

Zoe je meer inspiratie over community building?
Check dan het boek ‘Altijd Nieuw Gedoe!’ dat we eerder mochten schrijven voor LSAbewoners.

De podcast De Expeditie direct beluisteren? Dat kan hier!
Edities 3, 4 en 5 staan gepland op 19 september en 10 en 31 oktober.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.