Samen Deventer: magazine met mooiste verhalen uit Deventer’ samenleving

Bestuurder Jolanda Knorren van Raster in Deventer kondigt het magazine Samen Deventer kort en krachtig aan: “In ons magazine Samen Deventer delen we van tijd tot tijd verhalen vanuit de Deventer’ samenleving. Waar buurtbewoners, vrijwilligers, onze professionals en collega’s van samenwerkingspartners samen fantastische dingen voor elkaar krijgen. In deze editie nemen we je nog een keer mee terug naar
2018, presenteren we verhalen uit het heden en kijken we vooruit!”

Adoptieproject en Expeditie
Dat terugblikken gebeurt bijvoorbeeld met een interview over het Adoptieproject, waarbij studenten een week lang gingen inwonen bij buurtbewoners van de niet al te best bekend staande buurt Rivierenwijk, en een mooi verhaal over Matthijs Brouwer (zie foto). Hij deed in september 2017 mee met de Expeditie; een reis waarin zestien jongeren samen de Noordzee oversteken. Twee jaar later blikt hij terug op de reis en wat de drie weken Expeditie hem hebben opgeleverd. “Ik wilde werken aan mijn zelfstandigheid, motivatie vinden om succesvol in mijn studie te kunnen zijn en ook in sociaal opzicht stappen zetten. De Expeditie heeft me in alle opzichten verder geholpen. Ik ben zelfstandiger geworden en minder afhankelijk van mijn ouders. Mijn motivatie in mijn studie is toegenomen; ik ben vorig jaar dan ook ‘gewoon’ overgegaan en heb er vrienden gemaakt. Ik voel nu dat ik echt iets van mijn toekomst moet maken. Ook bij mijn reisgenoten gaat het stukken beter dan voor de reis. Dat deelden we met elkaar tijdens een weekend in de Ardennen dat we drie maanden na de Expeditie nog samen deden. In het succes is dat groepsgevoel heel belangrijk geweest: je helpt elkaar verder. Daarnaast is de afwezigheid van de bekende omgeving denk ik een succesfactor. Je stapt neutraal in, past je aan anderen aan, hoort hun ervaringen en leert ervan. Dat heeft echt geholpen. Het is spannend om erin te stappen, maar je komt er veel sterker uit dan je erin gaat. Ik zou het in dat opzicht ook zeker aanraden aan andere jongeren.”

Meer weten over het werk van Raster? Kijk dan hier.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.