Drukke eerste week voor de Mobiele PodKast

Het nieuwste meubelstuk in onze stal is een pronkstuk van jewelste! Creatief klussenbureau De Klusjesmaker heeft de Mobiele PodKast gemaakt. De afgelopen week deed de podcaststudio op wielen zowel Baarn als Deventer aan. In Baarn voerden we vanuit deze even professionele als ingenieuze mobiele podcaststudio gesprekken met zeven zogenaamde Maatschappelijke nomaden, in Deventer namen we de alweer derde editie van de podcastserie Samen Deventer op.

Baarn: zeven gesprekken in aanloop naar gesprek met de gemeente
In Baarn maken verschillende maatschappelijke initiatieven dagelijks het verschil in de levens van Baarnaren. Ze dragen bij aan reuring en nieuwe verbindingen in de gemeente en creëren, voor jong en oud, ruimte voor ontmoeting, ontwikkeling en inspiratie. Met deze initiatieven en initiatiefnemers heeft de gemeente Baarn goud in handen! Dat goud heeft alleen letterlijk en figuurlijk ruimte nodig om te kunnen blinken. Maar de huisvesting van deze initiatieven is permanent onzeker. Op 13 februari om 19.30 uur organiseert Lokaal-O daarom een bijeenkomst ‘Met woningen alleen bouw je geen dorp’: over de waarde van maatschappelijk initiatief in Baarn en over de vraag hoe deze ‘maatschappelijke nomaden’ aan permanente en betaalbare huisvesting kunnen komen. In aanloop naar deze bijeenkomst vertellen zeven ‘Maatschappelijke nomaden’ in de podcastserie ‘Met woningen alleen bouw je geen dorp’ over hun initiatieven en delen ze hun wensen richting de toekomst. Het biedt iedereen die 13 februari aan tafel zit de kans zich op een bijzondere manier te verdiepen in dit vraagstuk.

Deventer: podcastserie als digitale periodiek
‘Samen Deventer’ is een podcastserie die vanuit De Mobiele PodKast wordt gemaakt voor Raster Deventer. Raster laat zichzelf iedere dag zien; op de locaties van Sam&ko en in de Deventer’ buurten waar hun sociaal werkers actief zijn. Vanaf nu laten ze ook iedere maand van zich horen met ‘Samen Deventer’! In ‘Samen Deventer’ leer je als luisteraar meer over Deventer, het werk van Raster en de meest aansprekende samenwerkingsprojecten die ze met collega-organisaties vormgeven. En wil je als luisteraar iets weten over Raster, een buurt of een project? Of de visie van Raster op de actualiteit? Dan kun je mailen met: podcast@rastergroep.nl. Dan komen we er in een volgende editie op terug! De eerste drie edities van deze serie zijn inmiddels al honderden keren beluisterd. Niet alleen door externe relaties, inwoners en overige geïnteresseerden, maar ook door eigen medewerkers!

Geïnteresseerd geraakt?
Neemt u dan contact met ons op of klik hier voor meer informatie.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.