Samen door de coronacrisis met podcastserie Formidabel!

Op 14 maart 2020 zou ik naar Nashville vliegen. Met vrienden, voor een reis die zou eindigen in Austin, Texas op het vermaarde South by South West festival. In de aanloop volgde ik de ontwikkelingen rondom corona op de voet. Eerst was de vraag: gaan de evenementen die we willen bezoeken wel door? Toen werd het: mogen we nog wel vliegen? Daarna: is het überhaupt wel slim om te vliegen? En uiteindelijk gingen we niet.

Na een dag of wat te hebben vertoefd in een waas van teleurstelling, verbazing en shock, ging op dinsdag 17 maart de knop om.

Saamhorigheid
Want: ja, er is van alles aan de hand. En de situatie is ongekend en onbestemd. Maar kijk eens hoeveel mensen de goed gewassen handen uit de mouwen steken! Hun creativiteit de ruimte geven. En elkaar, contactloos, verder helpen met steun, tips, wilde ideeën en bevlogen initiatieven. Hoe hard mensen in ‘vitale’ beroepen zich inspannen om ons land draaiende te houden. En (op een enkel slippertje na) hoe betrokken onze overheid is. Wat een saamhorigheid en wil om eraan bij te dragen dat zoveel mogelijk mensen veilig en gezond door deze crisis komen! Formidabel!

Van idee naar podcastserie: Formidabel!
En dus wist ik 17 maart: hier moet ik iets mee. Gelukkig waren de kinderen thuis; die dachten mee. Gelukkig zitten er in ons denk- en doenetwerk veel mensen die dan iets kunnen en willen betekenen. Het werd een podcastserie; Formidabel! Het verzamelt en deelt ideeën, rijp en groen, die ons helpen om met z’n allen de coronacrisis door te komen. Ideeën voor thuiswerkers, ondernemers, mensen in de zorg, kinderen, ZZP’ers, opa’s en oma’s, onze overheid; voor wie eigenlijk niet? De eerste editie was drie dagen nadat het idee ontstond online te beluisteren. Inmiddels is het 2022 en is veel weer zoals het voor 14 maart 2020 was. Sterker; die muzikale reis gaat er binnenkort ook nog komen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.