Samen door de coronacrisis met podcastserie Formidabel!

Op 14 maart jl. zou ik naar Nashville vliegen. Met vrienden, voor een reis die zou eindigen in Austin, Texas op het vermaarde South by South West festival. In de aanloop volgde ik de ontwikkelingen rondom corona op de voet. Eerst was de vraag: gaan de evenementen die we willen bezoeken wel door? Toen werd het: mogen we nog wel vliegen? Daarna: is het überhaupt wel slim om te vliegen? En uiteindelijk gingen we niet.

Na een dag of wat te hebben vertoefd in een waas van teleurstelling, verbazing en shock, ging op dinsdag 17 maart de knop om.

Saamhorigheid
Want: ja, er is van alles aan de hand. En de situatie is ongekend en onbestemd. Maar kijk eens hoeveel mensen de goed gewassen handen uit de mouwen steken! Hun creativiteit de ruimte geven. En elkaar, contactloos, verder helpen met steun, tips, wilde ideeën en bevlogen initiatieven. Hoe hard mensen in ‘vitale’ beroepen zich inspannen om ons land draaiende te houden. En (op een enkel slippertje na) hoe betrokken onze overheid is. Wat een saamhorigheid en wil om eraan bij te dragen dat zoveel mogelijk mensen veilig en gezond door deze crisis komen! Formidabel!

Van idee naar podcastserie: Formidabel!
En dus wist ik 17 maart: hier moet ik iets mee. Gelukkig waren de kinderen thuis; die dachten mee. Gelukkig zitten er in ons denk- en doenetwerk veel mensen die dan iets kunnen en willen betekenen. Het werd een podcastserie; Formidabel! Het verzamelt en deelt ideeën, rijp en groen, die ons helpen om met z’n allen de coronacrisis door te komen. Ideeën voor thuiswerkers, ondernemers, mensen in de zorg, kinderen, ZZP’ers, opa’s en oma’s, onze overheid; voor wie eigenlijk niet?

Suggesties? Graag!
De eerste editie is drie dagen nadat het idee ontstond online. Er is vast van alles wat we kunnen veranderen, verbeteren en opleuken. Laat het weten en mail suggesties naar eelco@naardaar.nl. En bestook ons, hier of op Facebook (Formidabel) met nieuwe ideeën uit binnen- en buitenland. We zijn er twee keer per week; op dinsdag en vrijdag. Luister de eerste editie hier, of binnenkort ook op Spotify en Stitcher, onze favoriete podcastapp.

Laten we elkaar verder helpen. En op elkaar blijven letten!

Gerelateerde artikelen

Geen reacties

    Laat een reactie achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.