Boekje Buurtmaken met ABCD uit

Samen met onder andere vormgever Rolf Resink mochten wij voor het VSB-fonds een boekje maken over Asset Based Community Development (ABCD). Het is een mooi en rijk boekje geworden, vooral door de prachtige verhalen van de geïnterviewde Buurtmakers. Die met hun tomeloze inzet en drive, creativiteit, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen écht een verschil maken in hun buurt. En in het leven van vele buurtgenoten.

Dubbele energie
Lees het boekje maar (download het door op onderstaande omslag te klikken). De verhalen van Ilona Zuidema, die haar droom bewerkstelligde én leeft. Liesbeth Roks die een nieuwe manier vond om zich, met dubbele energie, te blijven inzetten voor haar buurt in Breda. Frans Kervel en zijn partner Vivian van ’t Hoenderdaal die vaker achter de computer weg wilden en inmiddels met Tuinindestad in Groningen ruimte bieden aan vele buurtbewoners. Milja Kruijt die al een leven lang actief is in Rotterdam Delfshaven en daar iedere dag ervaart op de schouders van reuzen te staan! Anja Stakenburg en haar buurtgenoten in Diemen waar inmiddels een heus Buurtpact inhoud geeft aan het nieuwe samenspel tussen bewoners en organisaties. Petra van Houdt die buurtgenoten in Elden verbindt rondom alles wat ze elkaar te bieden hebben. Esra Altmis en Leyla Kalender die met hun Stichting Ik Wil in Eindhoven ambitieus doorgroeien. Nog steeds een bewonersinitiatief zijn, maar dan wel mega-groot. En de buurtbewoners in de Rijtuigenbuurt in Nieuwegein, die hun schouders onder de buurt hebben gezet en naar eigen zeggen ‘niet langer in de saaiste buurt van Nieuwegein wonen, maar in de leukste.’

Gratis bestellen!
Uiteraard vind je in het boekje ook allerlei ABCD-achtergronden, informatie, wetenswaardigheden, tips & tricks en handige links. En zelfs een heus ABC van ABCD. Grote dank ook aan Joop Hofman en Birgit Oelkers voor hun kennis (en de vanzelfsprekende bereidheid die altijd maar weer te delen), aanmoedigingen en inspiratie. Natuurlijk aan Rolf, die ervoor heeft gezorgd dat het boekje er zo fraai uitziet.  En aan Petra van Aken en Daniëlle Rap van het VSB-fonds voor de eindredactie en het mogelijk maken. Bestel het boekje, zolang de voorraad strekt, gratis bij het VSB-fonds via deze link.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.